Ensam hemma



I helgen har min sambo varit bortrest och jag har varit ensam hemma.

Två uppdrag hade jag att både påböjra och slutföra dessa dagar, sticka ett par sockar och baka kakor, mamma fyller nämligen år på måndag.
Sockorna blir presenten och kakorna hjälper jag till med då hon själv är i Stockolm denna helg.
Stickningen påbörjade jag på torsdagen men fick repa upp allt då den såg för liten ut, så jag började om på fredagen och blev just klar med paret sockor för några minuter sedan.

Detta är mitt tredje par hittils men det första som är till någon annan än mig, min mamma har bara lite större fötter än mig men det är ganska svårt när man måste chansa fram måtten, hur överraskad blir man om någon har frågat om mått på foten? Jag hoppas de kommer att passa.



Kakorna som gjordes på lördagen gick också sådär till en böjran, jag bakar sällan hårda kakor men tänkte att jag fick göra ett försök om jag ska ha kakor som håller sig goda till på måndag..



Försök nummer ett gick åt skogen, jag gjorde dumlekakor som jag glömde titta till i ugnen. Litade på tiden som stod i kokboken och kakorna blev förstörda... Aldrig kul när man lagt ner massa tid och kladd till ingen nytta.
Fick börja om helt enkelt och då gick det bättre men suget på att göra en till kaksort var lite försvunnet.
Men idag med ny energi på förmiddagen så bakades chokladsnittar som blev riktigt goda faktiskt.



Sen på eftemiddagen blev det kakbjudning hos Johanna trappan ner ^^ tjejmys med spel och massvis med kakor!
Det känns som jag har hunnit med lagom mycket i helgen, lite stress över sockorna men själva stickningen i sig är ju ganska avkopplande =)



Uppdatering

Nu har jag jobbat på mitt nya jobb i några dagar, känns riktigt bra.
Personalen och arbetstagarna är ett härligt gäng som gärna hjälper till när jag inte vet vad jag ska göra, utan att bli bossiga ;)
Gick miste om ett pass på särskolan idag dock, jag är så sugen på att se den verksamheten så det var lite tråkigt att tacka nej. Men jag tror jag får fler chanser...
Just nu är jag riktigt sugen på ett Stockholmsbesök, den 26-28 november blir det en tripp upp till huvudstaden och Julia^^ Blir nog lite filmfestival och förhoppningsvis något besök på ett mysigt cafe och en pub ;) tyvärr hinner vi nog inte med allt jag skulle vilja göra men att träffa sin bortflyttade vän är såklart det viktigaste!
Skönt att komma bort lite dessutom..

Det är kyligt på den kreativa fronten, försökte mig på en väska för ett tag sen.. den syddes men förstördes när jag skulle göra ett tryck på. Riktigt tråigt när resultatet inte blir som det var tänk. Jag är inte den som har tålamod att prova tills det fungerar utan det ska helst gå på försök nummer ett =)

Halvtid men dagtid

Efter två-tre veckor med alldelse för lite jobb (ett 24h pass är väl vad jag fått ungefär) så ska jag plötsligt prova på något nytt!
Mitt förra inlägg handlade om ett kort vik på särskolan som sket sig, men nu har jag istället fått några veckors vik på en daglig verksamhet. Ska bli superkul =)
Må-fre 11-15, inte så många timmar men efter denna abetslösa period tar jag med glädje emot vad jag får!
Dessutom ska det bli skönt med lite rutin och dagtidsjobb som omväxling.
Jag hoppas att det kan fyllas upp med några pass på mitt vanliga jobbställe med men det återstår att se.
Och är inte tiderna ganska fina ändå? Jag slipper gå upp i ottan men kommer hem i god tid. Kanske samtidigt som S för ovanlighetens skull.

Fint är det!

Ett ekande samtal

Jag gillar mailkontakt, inte telefonsamtal.
Jag vet inte vad mitt problem är men jag har fortfarande svårt att ta tag i saker när det innebär att jag måste ringa till någon, väldigt fånigt jag vet. Nyss fick jag ett samtal, ett väldigt glädjande sådant för jag får kanske jobba i veckan. Men nu väntar jag på att bli uppringd om ett slutgiltigt besked, jag försöker om och om igen komma på vad vi egentligen sa.. Hade vi mailat så hade jag kunnat läsa och analysera våra ord. Och jag hade haft mer tid på mig att välja orden för den delen.

Nu blev jag mest uppspelt och svarade "vad kul" några gånger för mycket... Istället kunde jag ställt följdfrågor så att jag slapp analysera i det tysta såhär efter att vi har lagt på..

Hoppas det ringer snart...






Nu är klockan efter fyra, det är väl då de som jobbar på en skola slutar jobbet ungefär? Eller har jag fel?
Inget samtal idag inte..
Undrar varför...

Högskolan

Idag när S sitter och sista minuten pluggar blev jag sugen på högskolan, inte på själva sista minuten-paniken men på att ha något att läsa om. Att utvecklas. Jag vill också fylla bokhyllan med massa intressanta böcker.
Jag vet att jag kollat flera gånger efter olika kurser som kan verka intressanta men jag har varit inriktad på att det måste vara helfart och 30hp. Helt fel linje, bättre att leta efter den rätta känslan... nu kikade jag på "sen anmälan"möjligheten och hittade tre nya kurser att söka(varav bara den ena har 30hp i helfart).
Det lärande barnet - dialog Reggio Emilia, 30 högskolepoäng
Genus i förskola och skola I, 7,5 högskolepoäng
Hälsostödjande samtal - ett verktyg för gott bemötande, 7,5 högskolepoäng

Blev ganska sugen måste jag säga, vore kanske skönt med dom två små kurserna.. bara att ha något att pyssla med brevid jobbet (som vill ha mig mer och mer sällan).

Jag ska söka mig till föskolepoolen nu, har skickar efter begäran om utdrag från polisens register.. som iofs kommer vara tomma men de måste följa med ansökan om att jobba inom förskolan. förskolan och särskolan hoppas jag på att få vikariera lite inom. Vore kul med nya erfaranheter, speciellt när jag vill söka till lärarprogrammet nästa höst. Ja, idag känner jag inspiration för att komma vidare!

Har varit på biblan och letat stickböcker med, men allt nytt och fräsht verkar vara utlånat och reserverat.. kanske får önska mig en bok i julklapp.. en med enkla och inspirerande mönster.. mycket sjalar och sockor ;) Hinner kanske köpa någon innan jul, men jag försöker hålla i pengarna nu iaf tills jag vet att jag får jobba något.
Ska bli mysigt med jul, jag längtar efter glögg och pepparkakor!

Sticka sticka sticka

Länge sedan jag skrev något så vi får väl se om någon hittar hit efter mitt uppehåll. Kan nog inte lova att jag kommer att bli flitigare på att skriva men jag har haft gott om ledig tid i över en vecka nu, så vi får väl se..

Känns lite sådär att inte få jobba men efter några dagar på soffan så tog jag mig till garnboden och köpte strumpstickor och garn. Så lite gott har den lediga tiden gjort, numera kan jag sticka sockor! Trodde det skulle vara mycket svårare och ohanterbart att lära sig men nu är jag inne på socka nummer fyra och kan knappt lägga ifrån mig stickningen. Har blivit något besatt och blir riktigt stolt är jag när jag ser resultatet, alla är kanske inte så intresserade av mina sockor men det är det enda som är i tankarna just nu.. Det var så jag hittade tillbaka till bloggen dessutom, kan nog inte posta fler statusuppdateringar med stickning som tema nu tänkte jag men ville ändå skryta lite ^^

Snart är tvillingen till sockan här under klar, jag gillar raggi-garnet som ger den schyssta randiga effekten utan att jag behöver byta garn. Bara lite svårt att få två precis likadana sockor men vad gör det?


Blir nog många stickprojekt den här hösten/vintern, hoppas bara inte jag lägger alla mina pengar på garn nu när jag får så dåligt med jobb. I så fall hittar ni mig på någon marknad till jul med sockor till salu, kanske är det ändå dags för karriärsbyte nu när bemanningen sviker..