Vegans tacopaj

Idag ska jag och Sebastian till Sjögren och Fia för att fira Prebens student.. Många inblandade helt enkelt så temat blir knytkalas. Därför sitter jag nu och väntar på att pajen ska bli klar. Jag har gjort det en gång förrut men mindes inte riktigt hur jag gjorde så jag kikade lite på receptet på denna sidan: http://vegan-ninja.blogspot.com/2008/05/tacopaj.html


Min version blev

Pajdeg,

1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
ca 150 g smör (tog slut på det jag hade så det var nog knappt 150 g)
en skvätt vatten och lite salt

Sedan förgräddade jag pajskalet i 10 minuter och började med fyllningen som bestod av..

Sojafärs, ett halvt paket av anammas frysta hur mycket det nu kan bli...
En halv lök
Kidneybönor, en dl ungefär
Tacokrydda och vatten
En halv burk tacosås, hot

Sen fyllde jag pajen och granerade med tomater och klickade ut creamy spred(vitlök persilja) istället för att ha ost på.

Nu tog jag just ut den, vet inte hur länge den var inne men osten kan få lite färg innan den tas ut. Den ska med till knytkalaset så vi får hoppas den smakar bra och att det går att äta den kall ;)

Det som känns kul med paj är att det är så lätt att slänga ihop och man kan ta av det man redan har hemma.. (säger jag som varit och handlat sojafärs och grejer)

Nu får jag nog springa ner till bolaget innan vi ska åka...
hejsvejs


...en dag senare...

Det var en trevlig fest igår och maten var toppen, kul att Sebastian har så många vänner som äter vegetariskt/veganskt så man kan smaka i storts sätt allas mat. Min paj fick mycket beröm och visst var den god, så receptet rekomenderas =)